9liv Hemse lägger ned

Nedläggning av 9liv Hemse


9liv Hemse lägger vid årsskiftet ned sin verksamhet.

Detta beslut har baserats på den låga vinst som beräknas framöver, ställt mot den osäkra personalförsörjningen och de långsiktigt fasta kostnaderna.

Vi har tyvärr inte lyckats locka tillräckligt många volontärer för att kunna driva verksamheten med tillräckligt låga kostnader för att göra det hållbart. Det är tråkigt, både för Hemsetrakten och för Gotlands Katthem, som genom butiken har haft en bra närvaro på de södra delarna av ön.

De senaste fem åren har varit framgångsrika, mycket tack vare det goda samarbetet med Arbetsförmedlingen och Frivården, men det går inte att bygga en verksamhet primärt på denna arbetskraft och vi har helt enkelt inte möjligheter till tillräcklig personaltäckning för att driva verksamheten vidare på ett bra sätt.

Det vore oansvarigt att fortsätta driva loppisen i Hemse om vi inte kan garantera att den ger ett finansiellt tillskott till föreningen, som ju finns till för att hjälpa hemlösa katter. Vår fokus behöver ligga på katterna och vi kommer istället framöver söka andra inkomstkällor som inte är lika resurskrävande.

9liv i Visby fortsätter dock som vanligt och vi hälsar våra kunder från södra Gotland varmt välkomna dit istället.

Köp vår fina almanacka!

Nu kan du njuta av ett helt års fina bilder och kattöden, samtidigt som du stödjer vår verksamhet!
Köp almanackan och njuuuut!

Beställ här:


Bli månadsgivare!

Genom att bli månadsgivare bidrar du till katthemmets ekonomiska trygghet och gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt.

Bli månadsgivare
Hjälp oss via Swish!

Skänk en liten slant då och då, kanske vill du att kissarna ska få lite extra godis? Märk då din betalning med godis så ser vi till att de får det!

Hjälp oss via SMS!
Det är möjligt att via SMS skänka en gåva till Gotlands Katthem och våra katter.

SMS:a kattis 20, kattis 50, kattis 100 eller kattis 200
till 72 550, för att skänka respektive summa.

Läs mer...