Katthemmets olika stall

Gotlands Katthem har i stort sett alltid över 100 katter – ibland närmare 150 katter - som är inhysta i något av katthemmets tre stall: Maimees, Spinnhuset eller Kurran.


Maimees är döpt efter en av katterna som bott på katthemmet i några år.
Det finns sju rum varav tre av dem har egna rastgårdar. Katterna huserar även i utrymmet utanför rummen och det finns en stor gemensam rastgård.
På övervåningen, loftet, är det två stora rum där ett gäng katter bor tillsammans. Även de har en stor rastgård.
I Maimees stall ligger kontor och fikarum. Naturligtvis bor det katter även på kontoret.
Bortsett från ”loftkatterna” är Maimees i huvudsak ”tamkattstallet”. Det är här som de orädda, tama katterna bor, de som vi bedömer inte behöver bli långvariga på katthemmet.Maimees stall

Kurran är kattungestallet och det minsta stallet med endast två större rum. Här bor alla ungar tillsammans med sina mammor.
Då ungarna blivit tillräckligt gamla flyttas mammorna till de andra stallen och ungarna får förhoppningsvis nya familjer i alldeles egna hem.KurranSpinnhusets framsida med små rastgårdar

Spinnhuset eller Spinnis som det kallas till vardags, är stallet för de skygga katterna; de katter som behöver lite mer tid på sig.
Här finns åtta enskilda rum varav fyra har egna rastgårdar. De katter som inte har ett eget rum har stallgången och ett större rum där de vistas tillsammans. En stor gemensam rastgård finns även i det här stallet.


Spinnhusets stora gemensamma rastgård

I Spinnis ligger även tvättstugan och Härbärget samt karantän.
Härbärget är ett utrymme speciellt byggt för de frigående katterna. Det är ett rum där de kan äta, dricka; vila och få skydd från snö, regn eller gassande sol.


Karantänsavdelningen består av tre rum och den är alltid full!
Alla katter som kommer in till katthemmet måste sitta ett par veckor i karantän. Under den tiden blir katterna vaccinerade, kastrerade och allmänt kontrollerade – allt för att undvika att sprida smittor.
Karantänsrummen används vid behov också som uppvakningsrum och sjukstuga.


Köp vår fina almanacka!

Nu kan du njuta av ett helt års fina bilder och kattöden, samtidigt som du stödjer vår verksamhet!
Köp almanackan och njuuuut!

Beställ här:


Bli månadsgivare!

Genom att bli månadsgivare bidrar du till katthemmets ekonomiska trygghet och gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt.

Bli månadsgivare
Hjälp oss via Swish!

Skänk en liten slant då och då, kanske vill du att kissarna ska få lite extra godis? Märk då din betalning med godis så ser vi till att de får det!

Hjälp oss via SMS!
Det är möjligt att via SMS skänka en gåva till Gotlands Katthem och våra katter.

SMS:a kattis 20, kattis 50, kattis 100 eller kattis 200
till 72 550, för att skänka respektive summa.

Läs mer...