Tänk till innan du skaffar katt

Att skaffa katt måste vara ett väl genomtänkt beslut och inget man gör förhastat. När man köper en katt skriver man på ett kontrakt på att man ska ta hand om sin katt från första dagen till sista dagen. Det är därför viktigt att planera sitt liv utifrån att man har en katt, och det kan skilja sig ganska mycket från ett liv utan katt.

Att tänka på innan du skaffar katt

Det finns mycket man måste ha i åtanke innan man köper en katt, och nedan ska vi redogöra lite för vad du måste tänka på:

Ditt liv

Är ditt liv kompatibelt med att ha en katt? Den frågan måste du ställa dig själv. Arbetar du långa dagar? Reser du mycket i arbetet? Det är saker du måste ha i åtanke då en katt inte får eller vill lämnas ensam under långa perioder. En katt kräver mycket närhet, lek och närvaro för att må bra.

Försäkring

Veterinärvården i Sverige är väldigt dyr! Därför är det av yttersta vikt att skaffa en bra kattförsäkring så du inte blir ruinerad om katten skulle skada sig eller bli sjuk. En kattförsäkring är således en trygghet att ha, och det kan vara bra att jämföra olika försäkringar för att säkerställa att du skaffar en med bra valuta för pengarna.

Ekonomi

Klarar din ekonomi att ha en katt? Har du fast jobb är det troligtvis inga problem, men det gäller att märka en del pengar varje månad till din katt. En katt medför inte bara utgifter på en försäkring som vi tidigare nämnt, utan det är även kostnader för mat, kattsand och leksaker. Därutöver tillkommer engångsavgifter på exempelvis kattlåda och transportbur.

Kan du bocka för ovanstående tre kategorier så ska det inte vara några problem för dig att ha en katt. Det ska även sägas att det utan tvekan är värt alla dessa kostnader när katten kryper upp och lägger sig intill dig i soffan eller i sängen.