Testamente

Har du tankar på att testamentera din kvarlåtenskap eller delar av denna till Gotlands Katthem?

Har du inga arvingar? Önskar du hjälpa katterna även efter din död? Eller tycker du helt enkelt att din släkt inte förtjänar dina pengar?

Genom att skriva ditt testamente uttrycker du din vilja hur dina tillgångar ska fördelas efter din bortgång. Kom ihåg att skriva vårt organisationsnummer i testamentet så att gåvan hamnar hos rätt förening: Gotlands katthem org.nr: 834002-1453.

Många tror att det är svårt att skriva ett testamente men det är faktiskt väldigt enkelt. Det finns dock några saker att tänka på som är absolut avgörande för att testamentet ska bli giltigt, nämligen:

- Testamentet måste vara undertecknat av dig, samt daterat.
- Två vittnen måste bevittna att de sett dig skriva under testamentet.

Vittnena måste alltså vara närvarande samtidigt när du skriver under. Detta är ett absolut krav för att testamentet ska vara giltigt. De behöver dock inte se vad som står i testamentet, bara veta att det är ett testamente.
Vittnena ska vara myndiga, inte vara några som ärver dig eller släkt med dig. Grannar, kollegor eller liknande går alldeles utmärkt.

Bevittnar gör vittnena genom att skriva under längst ner på testamentets enda eller sista sida. De ska utöver sin namnteckning också skriva ett namnförtydligande, sin adress och telefonnummer samt gärna personnummer. Om testamentet har flera sidor kan de skriva sin signatur längst ner i höger hörn på varje sida utom den sista, som ju undertecknas. Om ditt testamente inte är särskilt omfattande kan du använda vår testamentesmall. Du hittar den längst ner på sidan men du kan även få den hemskickad till dig om du kontaktar oss (telefon 0498-261027, eller mail info@gotlandskatthem.se , eller post Gotlands Katthem, Follingbo Rosendal 307, 621 91 Visby).

Om du har önskemål om att de medel du testamenterar ska användas för ett speciellt ändamål i vår verksamhet ange gärna det i testamentet.

OBS: Om du vill göra en ändring i ett redan skrivet och bevittnat testamente måste ändringen dateras och bevittnas. Samma procedur som när själva testamentet upprättades måste då alltså ske på nytt.

Förvara testamentet på en säker plats och tala gärna om för någon var det finns.

Till dig som testamenterar vill vi säga tack för din goda vilja och omtanke! Ditt bidrag gör skillnad!

Styrelsen Gotlands Katthem


Ladda ned testamentesmallen för Gotlands Katthem här

Köp vår fina almanacka!

Nu kan du njuta av ett helt års fina bilder och kattöden, samtidigt som du stödjer vår verksamhet!
Köp almanackan och njuuuut!

Beställ här:


Bli månadsgivare!

Genom att bli månadsgivare bidrar du till katthemmets ekonomiska trygghet och gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt.

Bli månadsgivare
Hjälp oss via Swish!

Skänk en liten slant då och då, kanske vill du att kissarna ska få lite extra godis? Märk då din betalning med godis så ser vi till att de får det!

Hjälp oss via SMS!
Det är möjligt att via SMS skänka en gåva till Gotlands Katthem och våra katter.

SMS:a kattis 20, kattis 50, kattis 100 eller kattis 200
till 72 550, för att skänka respektive summa.

Läs mer...